Căderea genelor – cauze și remedii

De ce cad genele? De fapt, lista cauzelor este destul de lungă. Cele mai frecvente cauze sunt îngrijirea necorespunzătoare, prin urmare, utilizarea produselor cosmetice neadecvat selectate sau recurgerea la tratamente invazive pot deteriora condiția genelor. De asemenea, căderea genelor poate fi un simptom de boală. De ce cad genele și ce remedii există? Care este mai eficient remediu: uleiul de ricin sau serul de gene?

De ce cad genele?

Cele mai frecvente cauze sunt:

  • inflamarea marginilor pleoapelor, conjunctivei și foliculilor de păr,
  • afecțiuni oculare,
  • intervenții chirurgicale oculare,
  • alergie la produse cosmetice sau lentile de contact,
  • insuficiență tiroidiană,
  • alopecia areata,
  • demodicoză (infecție parazitară),
  • dezechilibru hormonal (de exemplu, cauzat de menopauză),
  • chemoterapie,
  • administrarea unor medicamente,
  • deficiențe severe de vitamine,
  • utilizatea unor cosmetice incorect selectate,
  • unele tratamente de frumusețe,
  • radicalii liberi (cauzați de țigări, poluarea mediului etc.),
  • factorii externi (îngheț, soare, vânt, schimbări rapide de temperatură etc.),
  • obiceiuri proaste (de exemplu, omiterea demachiajului înainte de culcare).

În general, căderea genelor este un fenomen natuaral dacă nu ne cad mai mult de trei gene pe zi. În caz de cădere excesivă a genelor, solicitați sfatul medicului. Căderea excesivă a genelor poate fi un simptom al unei afecțiuni grave, dar poate indica și alte cauze, precum:

1. Utilizarea produselor cosmetice neadecvate

Cosmeticele dificil de îndepărtat, în special rimelurile rezistente la apă, pot deteriora semnificativ condiția genelor. De ce? Deoarece acestea sunt greu de îndepărtat fără frecarea intensă a ochilor.

2. Tratamente faciale

Tratamentele invazive, precum aplicarea extensiilor de gene, sunt un alt motiv pentru care genele pot cădea. Aceasta se întâmplă mai ales dacă astfel de tratamente sunt efectuate prea des sau într-un mod incorect. Pentru a reduce riscul, este indicat să oferiți genelor suficient timp pentru a se regenera.

Utilizarea regulată a ondulatorului de gene poate, de asemenea, face genele fragile și cauza căderea acestora. De aceea, utilizați ondulatorul cu atenție și niciodată după aplicarea rimelului.

3. Agenți atmosferici

Vremea nefavorabilă, în special înghețul, soarele, vântul și schimbările rapide de temperatură pot avea, de asemenea, un efect distructiv asupra condiției genelor. Pentru a preveni asta, hidratați cu regularitate genele. În acest scop, utilizați un ser de gene sau un ruj hidratant. De fiecare dată când cumpărați un produs cosmetic nou, faceți un test alergologic înainte de prima utilizare.

Căderea genelor – remedii

Unele femei cred că tăierea vârfurilor genelor poate ajuta la obținerea unor gene mai lungi și mai groase. Din păcate, caracteristicile de lungine și culoare ale genelor sunt determinate genetic, prin urmare nu avem nicio influența asupra lor.

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este o metodă veche și recomandată pentru îmbunătățirea condiției genelor. De ce este eficientă? În principal, datorită proprietăților intense de hidratare. Din acest motiv, este recomandată aplicarea uleiului de ricin la nivelul genelor în fiecare zi după îndepăratarea machiajului, seara. Uleiul de ricin poate fi aplicat cu o periuță specială de gene sau cu ajutorul unei periuțe curate de rimel (trebuie mai întâi spălată în apă cu săpun și apoi uscată). Condiția genelor se va îmbunătăți după câteva săptămâni de tratament.

Ser de gene și sprâncene

Formulele gata preparate care îmbuntățesc creșterea și regenerarea au, de obicei, consistența unui gel, astfel încât aplicarea este simplă. Acestea sunt recomandare pentru femeile care doresc alungirea genelor, care folosesc ondulatorul de gene sau care au făcut tratamente de chimoterapie. Astfel de produse sunt disponibile în drogherii sau farmacii. Cele din farmacii sunt, de obicei, mai sigure deoarece nu conțin ingrediente care irită ochii sau pielea din zona ochilor. Cel mai important aspect al unui ser de gene este compoziția – cele mai bune formule au un conținut bogat de extract de castravere, rodie sau extract de semințe de dovleac, veai verde, vitamina A și B12.

Ruj hidratant (!)

Nu multe persoane cunosc faptul că un ruj hidratant simplu poate fi utilizat și la nivelul genelor. Cele mai indicate sunt cele incolore și inodore. Forma și metoda de aplicare nu contează; vă puteți folosi degetele, o dischetă din bumbac sau o periuță de rimel curată. Rujul hidratează și oferă luciu, imbunătățind astfel condiția și aspectul genelor.

Îndepărtarea delicată a machiajului

De fapt, ar trebui să începem cu asta. Demacherea îndemânatică ar trebui să reducă problema căderii excesive a genele într-o oarecare măsură. Cea mai importantă regulă a îndepărtării machiajului: nu vă frecați niciodată ochii cu discheta de bumbac. În schimb, înmuiați-o în demachiant și apăsați delicat zona ochilor. După un timp, rimelul se va dizolva pentru a-l putea șterge fără probleme. Acest proces va fi mai eficient dacă utilizăm un demachiant potrivit. Potrivit, dar care? Un demachiant uleios. Cea mai bună alegere este un demachiant bifazic.